غنوة
مـــــــــرحبا بك
زائرنا الكــريــــم


فــــــي

منتدى غنوة

انضـــم الان الــى احلــى
اعضاء


واستمتع بكـــل جديـــد


منتديات غنوة

 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
أهلا وسهلا بكل الأعضاء والزوار وأتمنى لكم أسعد الأوقات ** **

شاطر | 
 

  كحك العيد الأصلي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
البرنسيسة
عضو ذهبى
عضو ذهبى
avatar

انثى
عدد الرسائل : 184
العمر : 44
البلد : مصر
الوظيفة : دكتورة
المزاج : رومانسى
اعلام :
المزاج :
المهنة :
السٌّمعَة : 0
نقاط : 29112
تاريخ التسجيل : 09/05/2010

مُساهمةموضوع: كحك العيد الأصلي   الثلاثاء أكتوبر 26, 2010 9:32 pm

كيلو دقيق
1/2 كيلو سمنه بلدي
4 معالق كبيره سمسم
كوب لبن دافء
قطعه خميرة بيرة وسط
معلقة سكر
معلقة محلب ناعم
معلقة كبيرة بيكنج بودر
ذرة ملح
نصف معلقة ريحة كحك
طريقة التحضير:

- نحضر وعاء عميق نضع فيه الدقيق
- نضيف للدقيق الملح والبيكنج بودر والمحلب
- نعمل حفرة بالدقيق ونحط السمسم ويكون مغسول وناشف
- نقدح مقدار السمنه على النار ونصبه على الدقيق والسمسم مع الحذر الشديد
- نقلب السمنه بمعلقة خشب جيدا حتى يتشرب الدقيق كل السمنه
- ندوب الخميرة في ماء دافء وسكر ولما تفور اضيفها على العجينه
-اضيف ريحه الكحك ثم اللبن للعجن
-اعجن جيدا حتى تتشرب كل المكونات مع الدقيق
- اتركها حوالي نصف ساعه قبل التشكيل
-اعمل كور صغيرة واحط فيها العجوة او الملبن واشكلها بالمنقاش او الفورما الخاصة بالكحك
-اخبزها في فرن متوسط الحراره حوالي نصف ساعة
وبالهنا و الشفا و كل عام و انتم بخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.nagham.own0.com
 
كحك العيد الأصلي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
غنوة :: 
مـــنتدى الـــــــطـــبخ
 :: 
مطبخ الاسرة العربية
 :: 
الحلويات الشرقية والغربية
-
انتقل الى: