غنوة Admin
عدد الرسائل : 430 العمر : 41 البلد : مصر الوظيفة : لا يوجد المزاج : عادى اعلام : المزاج : المهنة : السٌّمعَة : 0 نقاط : 58744 تاريخ التسجيل : 08/09/2008
| موضوع: بيتزا الثلاثاء أغسطس 03, 2010 2:38 am | |
| المكونات:
2 كوب دقيق 1 علبة زبادي 1 ملعقة سكر 1 ملعقة عسل ابيض 1 ملعقة صغيره خميره فوريه 3 ملعقه زيت ماء دافي للعجن ذرة ملح
الصوص: 2 ملعقة صلصه فص ثوم زيت ملح زعتر طريقة التحضير:
- يتم وضع ملعقة السكر والخميره مع ربع كوب من الماء الدافيء. - يوضع الدقيق مع الزبادي والزيت ويضاف اليهم خليط الماء والخميره وتعجن ويضاف ماء عند الحاجه حتي تصبح عجينه لا تلتصق باليد. - تترك لترتاح حوالي ربع ساعه ثم تقسم العجينه الي اثنتين و تفرد كل منهم في صنية بيتزا تكفي لفرد واحد مقاس 22 وتترك لتخمر لمدة ساعه علي الاقل في مكان دافي.
الصوص: - يشوح فص الثوم المدقوق في قليل من الزيت ويضاف اليه الصلصه وقليل من الماء مع الملح والفلفل وزعتر (اختياري). - يفرد الصوص علي وجه البيتزا وتضاف نوعية الجبن واللحوم او الفراخ او التونه المحببه مع شرائح من الزيتون والفلفل الاخضر والطماطم. - توضع في منتصف الفرن علي اعلي درجة حراره لمده تتراوح من 20 : 25 دقيقه حسب درجة حرارة الفرن و بألف هنا وشفا
| |
|